Vzdej to! Nemáš na to!

Jestli je Tvůj život úžasný, máš všechno, co chceš a nic bys neměnil, asi Tě zklamu. Tento článek není pro Tebe. Gratuluji Ti k Tvému skvělému životu a těším se u jiných článků. Abys tu nebyl úplně zbytečně, můžeš se alespoň poslechnout tuhle úžasnou hudbu 😉

A teď vy ostatní …

Článek obsahuje sprostá slova, je krutý, drzý a srazí Tě na kolena, ale možná Tě donutí přiznat si některé kruté pravdy, které ses bál přiznat. Možná Ti pomůže, aby sis přiznal něco, co Tě v životě posune dál. Pokud ho však vezmeš jako útok na Tvou osobu, tak ho snad raděj ani nečti. Pokud ale budeš pokračovat, tak až do konce. Půlka může vyznít jinak, než je zamýšlen celek, i když nepochopit tento tragický článek by vlastně ničemu nevadilo.

Tak kolik jsi si měl letos předsevzetí? 5, 10 nebo snad jen jedno? A kolik jich stále držíš?

A NENÍ TO JEDNO?

Je první únor a novoroční šílenství je pryč. Konečně se můžeš vrátit ke svému posranému životu. Konečně nemusíš poslouchat všechny ty blázny, kteří se chtějí měnit. Žít zdravě, učit se jazyky, méně prokrastinovat a moci tak věnovat více času práci, škole i rodině, aniž by to bylo na úkor toho druhého. Jasně, samé blbosti, proč se měnit. Komu vadí, že zahníváš a nesnášíš se za to? Je to přece pohodlné, tak proč to měnit?

 SNAŽÍŠ SE MI NAMLUVIT, ŽE JSEM ŠPATNÝ, PROTOŽE JSEM SI NEDAL NA NOVÝ ROK PŘEDSEVZETÍ, JAKO VŠICHNI BLÁZNI KOLEM?

SNAŽÍŠ SE MI NAMLUVIT, ŽE JSEM ŠPATNÝ, PROTOŽE JSEM SI NEDAL NA NOVÝ ROK PŘEDSEVZETÍ, JAKO VŠICHNI BLÁZNI KOLEM?

Ne. Jen se Ti snažím říct, že Tvůj život nestojí za nic a můžeš si za to sám. A místo, abys s tím něco dělal, jen vzpomínáš na to, jak jsi se kdysi měl krásně.

BYL JSEM ÚŽASNÝ!

Tak vzpomínej dál a provzpomínej celý život. Utápěj se ve vzpomínkách, jako v alkoholu. Nebo kašli na minulost a udělej něco pro svou budoucnost! Pokud to uděláš, za rok si poděkuješ … A prozradím Ti tajemství. Už zítra se sebou budeš spokojenější, protože něco dělat je lepší, než se flákat. A nebo ne. Kašli na to, jsi přece se svým úžasným životem spokojen.

DOST! NEJSEM SPOKOJEN.

Nejsi spokojen? Přežíváš den za dnem, ale doopravdy nežiješ? Co jsi dnes udělal pro to, abys byl lepší člověkem? Nemyslím, aby ses více líbil druhým, ale abys byl spokojenější sám se sebou. Nechci, abys byl někým, kým nejsi. Stačí, když využiješ svůj potenciál, zvedneš zadek a začneš něco dělat!

Promiň, neumím být dokonalý.

Ale to po Tobě přece nikdo nechce. Ani to, aby ses mi omlouval. Omluv se sám sobě a začni se svým tragickým životem konečně něco dělat! Vylepši to, co Ti vadí! Nestaneš se dokonalým ze dne na den. Změna chvilku trvá, výsledek nebude dnes, nebude ani zítra, ale čím dřív začneš, tím dřív bude. A pocit, že něco děláš Tě povzbudí. A když to nevzdáš, budeš každým dnem lepší verzí sebe sama a to za tu trochu námahy stojí!

Nebo ne?!

Scroll to top