Skonči s předsevzetími, přijímej výzvy!

Konec ledna! Konečně! Už se můžeme vykašlat na předsevzetí a zase začít normálně žít 🙂

Jsou dva druhy lidí.

  1. Ti co si dávají předsevzetí a plní je
  2. Ti, co si předsevzetí nedávají, nebo je po chvilce vzdají

Pokud si dáváš předsevzetí, úspěšně je plníš a jsi spokojen, gratuluji! Možná pro Tebe bude tento článek ztrátou času, ale nezabere ho zas tolik, tak uvidíš, třeba trošku inspiruje 😉

Znáš film Yes Man?

Pokud ne, mrkni na něj 😉 Hodně zjednodušeně je o člověku, který na všechno říká „Yes“, takže udělá vše, o co ho někdo požádá, přijme každou výzvu, která se před něj postaví. Prostě na všechno řekně „Jasně“ a jde do toho. Nehledá výmluvy, nehledá důvody, proč ne, ale žije!

Jasně, je to trošku přehnané, ale zamyslel ses nad tím někdy? Zkusil jsi někdy na den, týden či měsíc říkat na vše „Jasně, proč ne!“. Zkusil jsi někdy méně přemýšlet, nad nejhorším možným scénářem a místo vymýšlení nemožných tragédií, prostě zkusit vykročit do neznáma?

Zkusil jsi někdy něco, čeho ses hodně bál? Jaký byl pocit, když jsi ten strach překonal? Jaký byl pocit, když jsi ten strach překonal a našel něco krásného? Jaký byl pocit, když jsi překonal strach, zakopl a spadl? Nebylo to pořád lepší, než stát, čekat a bát se? Možná ne, nevím. Osobně mám ovšem vždy lepší pocit, když prohraji, než když to ani nezkusím.

Nebudu po Tobě teď chtít, abys začal dělat všechno, co Ti kdo řekne, ani abys přijali každou výzvu, která se naskytne, ale občas to zkus! Je jedno, jestli přijmeš každý den nějaku výzvu, jestli přijmeš nějakou výzvu jednou za týden, za měsíc, či za rok. Když budeš mít pocit, že by to mohlo být super, ale budeš se bát, překonej ten strach a žij naplno!

Jaký je tedy rozdíl mezi výzvou a předsevzetím?

Celkem zásadní. Předsevzetí je něco, co si naplánuješ dlouho dopředu, dopředu se stresuješ, jak to asi zvládneš, a když to pak přijde, jsi tak nervózní, že už Ti nezbývá síla na samotnou realizaci předsevzetí.

Výzva je tady a teď. Něco přijde a Ty to buď přijmeš a jdeš do toho, nebo ne. Může to být třeba pozvánka na cestu kolem světa, skok padákem, pracovní či životní příležitost. Může to být cokoli. Může to být drobnost, která vykouzlí úsměv na tváři jen Tobě, nebo pár lidem okolo. Může to být věc, která Ti změní život!

Tak se teď domluvme … Každý měsíc přijmeme alespoň jednu výzvu.

Tohle je výzva na leden, jestli chceš, přidej se! 😉

A teď Ti zvývá 11 výzev na zbytek roku, cokoli. Neplánuj to dopředu. Prostě příjmi výzvu, která přijde. Udělej každý měsíc, jednu věc, které se bojíš.

Nepřemýšlej nad důvody, proč to neudělat a jak se tomu vyhnout. Jasně, možná to bude nepříjemné, možná to bude náročné, ale vsadím se o cokoli, že až se jednou ohlédnete zpět, budeš rád, žes to zkusil!

Protože, co Tě nezabije, to Tě posílí! 😉

Scroll to top