Jak začít – Kaskáda (3)

Většina žoglerů začíná kaskádou a jestli se chceš taky naučit žonglovat, doporučil bych ti začít tu taky.

Pro začátek „kaskáda“ s jedním míčkem

Vezmi si jeden míček a začni si s ním házet z jedné ruky do druhé. Snaž se míček házet zhruba do výše očí, tak aby míček letěl pokaždé stejně vysoko

Jakmile Ti nebude dělat problém hodit míček několikrát za sebou do stejné výšky, přidej další míček

Přidáme druhý – začátečnická kaskáda

S druhým míčkem je to podobné, opět budeme házet do výšky očí, jenom budeme muset druhý míček vyhodit včas, abychom stihli chytnout první.

Vyhodíme z pravé ruky první míček a jakmile je ve výšce očí a začíná padat vyhodíme druhý míček z levé ruky a chytneme do ní první míček, teď už jenom chytíme pravou míček 2. Tenhle postup několikrát opakujeme a jakmile nám začne jít, vyzkoušíme ho obráceně => žačneme levou rukou.

Začínající žongleři dělají jednu základní chybu – místo aby v době kdy míček začíná padat vyhodily druhý míček do výše očí jednoduše si ho předají do druhé ruky. Je to sice jednodušší, ale na 3 míčky se tímto stylem nedostanete (když jsem chtěl začít žonglovat, tohle byl největší problém, až časem sem si všiml, kde dělám chybu)

Tohle kaskáda nebude 😉

Jakmile dopiluješ k dokonalosti i tohle, už by Ti nemělo dělat problém přejít na 3 míčky

Celá kaskáda – třetí míček

Do jedné ruky vezmeš jeden míček a do druhé dva. Vyhodíš z ruky v které máš dva míčky jeden a jakmile se Ti octne ve výši očí, vyhodíš míček z druhé ruky a chytneš do ní první míček, jakmile ho chytneš (mělo by to bít zhruba v době kdy druhý míček začne padat) vyhodíš opět z první ruky míček …

Scroll to top